13 Mart 2012 Salı

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası / İstanbul


9-11 Mart tarihlerinde Ataköy Atletizm Salonu'nda Dünya Salon Atletizm Şampiyonası yapıldı. Bu salon Türkiye'de inşaa edilen ilk atletizm salonu olma özelliğini taşıyor. Salonun yapımına geç başlandı ancak bu kadar sürede yapılabilecek en iyi salon olmuş. Tribünlerdeki koltukların rengi olimpiyat halkalarının renklerini taşıyordu. Salona bakınca rengarenk bir görüntü vardı.

Şampiyonaya 172 ülkeden 683 sporcu katıldı. İstanbul'da, 2008 Valencia'nın rekoru kırıldı. Valencia'da şampiyonaya katılan ülke sayısı; 147 idi.

Atletizm severler bu şampiyonada, Sally Pearson, Yelena Isinbaeva, Meseret Defar, Veronica Campbell Brown, Jessica Ennis gibi atletizm dünyasının son yıllardaki en büyük yıldızlarını canlı izleme fırsatı buldu.

İlk gün elemelerle ve açılış töreniyle geçti. Türk milli takımı sporcuları finallere kalamasalar da başarılı bir şampiyona geçirdiler diyebilirim. Aslı Çakır Alptekin ve İlham Tanui Özbilen milli takımımız adına finallerde yarışan iki isim oldu. Aslı, son 200 metredeki atağıyla Dünya 3.'sü oldu. İlham ise baştan sona önde götürdüğü yarışta son metrelerde 1.'liği kaptırdı.

Turnuvada son günün ise en çok öne çıkan olayı, Rus atlet Isinbaeva'nın yarışması oldu. Yarışmaya 4.70 metrede başlayan Isinbaeva 4.70 ve 4.80 çok rahat geçerek şampiyonluğunu garantiledi. 5.02'lik rekor denemesinde 3 hakkında da başarısız oldu.

Turnuvanın en güzel olaylarından biri de Yunan atletler yarışırken fonda Rum müziklerinin çalması ve bütün salonun alkışlarla eşlik etmesiydi.

Atletler genel olarak memnun ayrıldılar ancak şikayetçi oldukları konu da vardı. Silah sesinin salonda yankılandığını ve 2 kere duyulduğunu söylediler. Bu sorun dışında gayet başarılı geçen bir organizasyondu. Türkiye olimpiyatlara bir adım daha yaklaştı sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...